Wat kan je doen tegen muggen?

Zodra de temperaturen weer omhoog gaan, komen de muggen weer tot leven. Warme temperaturen in combinatie met een hoog luchtvochtigheidsgehalte zijn de ideale omgeving voor muggen, als er in de lente veel regenval is dan kun je er zeker van zijn dat er in de zomer veel rondvliegen. Iedereen kent wel het gezoem van de muggen rond je hoofd terwijl je probeert te slapen, of hoe irritant muggenbeten kunnen zijn. Er zijn meerdere manieren om muggen buitenshuis of van je weg te houden.

Gebruik een muggenlamp

Een muggenlamp zorgt ervoor dat insecten worden aangetrokken en geëlektrocuteerd worden. De lampen werken met UV-licht, hierdoor worden muggen en andere vliegende insecten aangetrokken. Zodra ze de ingebouwde elektrische hoogspanningsrooster aanraken worden ze geëlektrocuteerd. Muggenlampen zijn er in verschillende varianten en maten. Ze worden meestal buiten rondom terrassen gebruikt, er zijn echter ook varianten voor binnen en lampen met een stekker die je overal mee naartoe kan nemen.

Vliegenraam

Één van de meest voorkomende en meest effectieve manieren om muggen buitenshuis te houden zijn vliegenramen. Veel mensen vinden het fijn om in de zomer hun huis dagelijks door te luchten om het binnen lekker fris en koel te houden, doordat er dan veel ramen of deuren openstaan komen er vaak veel insecten binnen. Met een vliegenraam/deur kan je alles zonder zorgen openzetten, geen enkele insect zal zo naar binnen kunnen vliegen. Er zijn veel soorten vliegenramen op de markt en worden op maat gemaakt, op alle soorten ramen of deuren is dus wel iets te verzinnen.

Je lichaamsgeur

Iedereen heeft een eigen lichaamsgeurs, hoe zoeter de geur van je lichaam is hoe minder muggen worden daardoor lichaam aangetrokken. Het is dus mogelijk dat iemand veel meer muggen aantrekt dan een ander, omdat zijn of haar lichaamsgeur de muggen veel lekkerder vinden. Veel mensen gebruiken een citronellakaars, parfum of deodorant om hun lichaamsgeur wat te maskeren, helaas hebben deze middeltjes weinig tot geen effect. Muggen kunnen je lichaamswarmte namelijk vanaf 20 meter al oppikken, ze komen dus sowieso op je af. Er is één middel wat wel insectenwerend is gebleken uit een onderzoek, dat is DEET. Hier zit echter wel een nadeel aan, DEET is een toxisch middel en je huid kan hierdoor geïrriteerd raken als je het veel gebruikt of als je er gevoelig voor bent. In nederland zijn middelen met 50% DEET te koop, in het buitenland zijn er echter ook middelen met 80% of 100% DEET.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *