De stappenplan voor het renoveren van je zwembad

Als je een eigen zwembad in de tuin hebt liggen, dan wil je er natuurlijk ook veel gebruik van maken. Het is vervelend als je dit om een of andere reden niet kunt doen, of het nou gaat door een kapotte filter, een lekkage of onveilige situaties. Door middel van groot onderhoud of door een renovatie van je bouwkundig zwembad kan je er weer onbezorgd gebruik van maken.

Ga goed na wat er allemaal moet gebeuren

Verdiep jezelf als eerste in welke wensen je allemaal hebt voor het nieuwe zwembad hebt, deze moeten tijdens de gehele renovatie centraal blijven staan en ook zorgen ze ervoor dat de technische punten van de renovatie goed worden uitgevoerd. Het ingeschakelde bedrijf zal als eerste je zwembad op slijtage, andere gebreken en energieverbruik controleren, dit doen ze door middel van een checklist. Hierdoor krijgen zij ook een goed beeld over wat de staat van alle technische zaken is, deze kunnen ze dan naast de nieuwste ontwikkelingen leggen en zo creëren ze een lijst met verbeterpunten.

PVA en de offerte

Als al die verbeterpunten in kaart zijn gebracht, worden deze samengevoegd met de lijst van al je eigen eisen en wensen. Uit deze lijst zal een voorstel gemaakt worden, hierin zal een uitgebreide beschrijving staan van welke werkzaamheden er allemaal moeten gebeuren en welk budget daarvoor nodig is. Na eventuele op- of aanmerkingen zal er een offerte gemaakt gaan worden, hierin worden alle middelen en materialen beschreven. 

Uitvoering renovatie

Na het tekenen van de offerte zal er begonnen worden aan de renovatie, dit vereist een goede voorbereiding, duidelijke afspraken, sterke communicatie en een strakke planning. Er zal een tijdlijn worden opgesteld waarna er begonnen zal worden aan de bouw. Na het afronden van de renovatie zal het zwembad weer worden opgeleverd. Waarschijnlijk zal er veel veranderd zijn op technisch vlak dus je zal dan uitgebreide instructies krijgen over het zwembad en alle onderdelen daarvan. Deze nieuwe onderdelen zullen ook invloed hebben op het onderhoud, dit wordt vaak gedetailleerd beschreven in een handboek.

Onderhoud

Alles heeft een bepaalde levensduur, ook een zwembad. Onderhoud en service is heel belangrijk om deze levensduur zo lang mogelijk te houden. Slecht onderhoud heeft invloed op de levensduur van veel (vooral technische/elektronische onderdelen) van het zwembad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *