Een make-over van de tuin in een handomdraai

Heeft de tuin wel een make-over nodig, maar heeft u weinig tijd, zin en niet de nodige financiƫle middelen ter beschikking voor het grove werk? Gelukkig zijn deze factoren niet nodig om de tuin er weer fris uit te laten zien. Hieronder vind je tips hoe je een tuin opknapt binnen een kort tijdsbestek.

Schoonmaken

Bij een make-over horen niet per se dure potten, bankjes en kussentjes. De tuin kan al heel anders aandoen als er simpelweg schoongemaakt is. Spuit het groen weg van de tegels met een (geleende) hogedrukspuit of boen het weg met een borstel. Haal groene stroken tussen de tegels weg met een mesje of met daarvoor geschikt tuingereedschap. Het weghalen van onkruid doet eveneens veel voor de algehele aanblik van de tuin en daardoor komen eventuele planten, struiken en bomen mooi uit. Daarnaast is het afsteken van de grasranden een toevoeging. De tuin ziet er na deze handelingen ongetwijfeld al veel strakker uit.

Vervangen of opknappen

Bij het opruimen kom je hoogstwaarschijnlijk tuinornamenten, bankjes of tuinstoelen tegen die versleten zijn of een opknapbeurt nodig hebben. Wellicht is dit totaal niet het geval en zijn de tuinstoelen nog goed, maar wel een tikje verouderd in stijl. Het verven van deze stoelen of bankjes in een andere kleur kan een goedkope oplossing en relatief snelle oplossing zijn om een nieuwe stijl te implementeren in de tuin. Het vervangen van simpele tuinelementen kan eventueel afdoende zijn. De zwembadafdekking vervangen of de tuinstoelen kan al het gewenste make-overeffect opleveren.

Schaf kleine ornamenten aan

Het opleuken van de tuin ligt in de details. Tuinkussens kopen, een mooi schilderij voor in de tuin of het aanschaffen van een design tuinkabouter leukt de sfeer op. Zorg er dan wel voor dat alle tuinornamenten op elkaar afgestemd zijn qua kleur en stijl. Mocht je niet veel te besteden hebben, dan zijn online goede deals beschikbaar als je goed zoekt en vergelijkt. Vergeet niet dat tweedehandsspullen waardevol voor de buitenomgeving kunnen zijn als ze opgeknapt zijn, maar je kan ook het geluk hebben dat een tweedehandsaankoop zo goed als nieuw aandoet.

Besteed aandacht aan het uitzoeken van planten

Nieuwe planten aankopen kan een lastige klus zijn. De ene plant heeft een exotische uitstraling, terwijl de andere vaker in het Hollandse landschap voorkomt. Kies een stijl waarvoor je wil gaan en selecteer op basis daarvan de planten en de ornamenten in de tuin. Mocht er weinig ruimte zijn in de portemonnee, bekijk dan of je een stekje van de door jou gewenste plant kunt bemachtigen via een vriend of vriendin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *