Help! Heb ik last van een bedwantsenbeet!?

Werd je vanochtend wakker met jeukende rode bultjes op je armen en benen? Dan zou dit zomaar eens van bedbugs, oftewel bedwantsen kunnen komen. Er zijn natuurlijk veelal andere oorzaken waardoor je symptomen als jeuk, vlekken en bultjes constateert, maar in het geval van bedwantsen, is het een must dit in een zo vroeg mogelijk stadium aan te pakken. Belangrijk om te weten of je last hebt van bedwantsen, dus. In deze blog lees je onder andere hoe je een bedwantsenbeet herkent en wat je er aan kan doen als je er last van hebt.

Hoe herken ik een bedwantsenbeet?

Je wil natuurlijk zo snel mogelijk te weten komen of je daadwerkelijk last hebt van een bedwantsenbeet hetzij een klein kwaaltje waar je je geen zorgen over hoeft te weten. Laat het wel duidelijk zijn, dat een bedwantsenbeet geen ernstige gevolgen heeft, daarentegen is het wel een signaal dat je lijdt onder een bedwantsenplaag en kan het bovendien enorm vervelend zijn.

Het is enorm lastig om een bedwantsenbeet te herkennen. Er is enkel één kenmerk waaraan je een beet direct herkent. De bedwantsen bijten namelijk meerdere keren, waardoor je een aantal beten, meestal 3, op een rij vindt. Zodra de bedwants gestoord wordt tijdens het nuttigen van zijn maaltijd, bijvoorbeeld doordat je aan het krabben bent, zal hij meerdere keren op dezelfde plek bijten. Dit kan lijken op een soort uitslag.

Er zijn daarnaast verschillende andere symptomen om een bedwantsenbeet te herkennen:

  • Meerdere rode plekjes op de benen, armen, handen, nek of vlekken op de huid
  • Zwellingen
  • Veel jeuk
  • Uitwerpselen op de lakens
  • Amandelachtige geur op de lakens

Niet ernstig, maar wel een professional nodig

Natuurlijk reageert iedereen anders op een bedwantsenbeet, maar in de meeste gevallen verdwijnen de jeukende bultjes en rode vlekken vanzelf. Is dit niet het geval? Schakel dan direct hulp in van een huisarts en een professionele bedwantsenbestrijder. Een antibioticakuur helpt natuurlijk de uitslag tegen te gaan, maar gaat er niet voor zorgen dat de bedwantsen uit je huis verdwijnen. Een professionele verdelger van Bedwantenbestrijden.com zorgt voor veilige en milieuvriendelijke bestrijding van de bedwantsen en voorziet jou daarnaast van uitstekend advies om een bedwantsenplaag (en een bedwantsenbeet) in de toekomst te voorkomen. Bel of mail snel voordat de gevolgen niet meer te overzien zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *