Typische voorjaarsbloeiers

De winter is inmiddels alweer een tijdje bezig, het nieuwe jaar is begonnen en dus kijken we stiekem al vooruit naar het voorjaar. In het voorjaar zal de temperatuur weer omhoog gaan, de bomen beginnen weer groen te worden en de vogeltjes beginnen weer met fluiten, het is dan ook een periode waar mensen graag naar uitkijken. Veel mensen besteden graag veel tijd in de tuin, het is een plek van rust en mensen zorgen er graag voor dat alles er goed uitziet. Door middel van voorjaarsbloeiers kan je ervoor zorgen dat je tuin zeer vroeg in het jaar weer erg kleurrijk wordt, Warentuin vertelt welke planten hier uitermate geschikt voor zijn.

Magnolia’s

De magnolia is een ontzettend populaire boom in Nederland, één van de redenen is omdat deze wanneer de rest van de tuin nog redelijk somber is al tot bloei komt wat de tuin gelijk opfleurt. Sommige magnolia soorten komen in de zomer zelfs nog een keer tot bloei waardoor je er dubbel plezier van hebt. Als de boom in de herfst is uitgebloeid is deze nog steeds mooi, de bladeren krijgen namelijk een mooie kleur waardoor het nog steeds een plaatje is. Als de bladeren en bloemen van de bomen afvallen, geeft het wel een rommeltje, Deze bladeren zijn echter de perfecte afdeklaag voor minder winterharde planten.

Longkruid

Longkruid is een bodembedekker waarvan lang niet iedereen van gehoord hebt, toch is het een erg populaire plant bij tuiniers. Longkruid is een echte voorjaarsbloeieren zal vanaf medio maart tot bloei komen, weken lang zullen de blauwe, roze, paarse of witte bloemen de tuin opfleuren. Buiten het voorjaar is de plant ook erg mooi en geschikt, de bijna winterharde bladeren zullen namelijk het hele jaar mooi zijn. 

De maagdenpalm 

De kleine maagdenpalm is een veelgebruikte plant in Nederland, het is ook één van de gemakkelijkste planten die er bestaan. De maagdenpalm is een mooi en oersterke plant, deze is bijna niet kapot te krijgen. Ook al is het eigenlijk een bodembedekkers, bij teveel groei kan je de plant zonder zorgen bijsteken. De plant zal medio februari tot april bloeien en is beschikbaar in meerdere varianten. 

Rhododendron

Rhododendron is een populaire plant omdat deze gedurende het hele jaar hun bladeren behouden waardoor het prima als haag gebruikt kan worden i.v.m. de privacy. In het voorjaar zal de rhododendron vol zitten met bosjes klokvormige bloemen waardoor de plant ook heel mooi is, de rhododendron is in veel soorten en kleuren beschikbaar en is buiten een haagplant ook zeer geschikt voor vakbeplanting. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *