Aandachtspunten bij het verkopen van je huis

Ga je binnenkort je woning verkopen dan komt daar heel wat bij kijken. Wat kan er misgaan bij het verkopen van je huis en welke strategie is het beste om een huis zo snel mogelijk te kunnen verkopen. In dit artikel worden een aantal aandachtspunten bij het verkopen van je huis besproken. Het is altijd verstandig om aan het begin van het proces een makelaar uit jouw regio in te schakelen. Staat jouw woning in Oisterwijk kies dan een makelaardij in Oisterwijk

Bepalen van een realistische vraagprijs 

Het kiezen voor de juiste vraagprijs van je woning is zeer belangrijk. Deze moet niet te laag zijn, want je wilt natuurlijk niet dat je een behoorlijk geldbedrag misloopt. Het is ook weer niet verstandig om te hoog in te zetten, want dan kun je zomaar nog voor een lange tijd aan je huis vastzitten. Laat dan ook je huis taxeren door een taxateur. Dan weet je exact wat de waarde van je huis is. 

De juiste promotiemix bepalen

Om je huis te kunnen verkopen moet in eerste instantie natuurlijk algemeen bekend worden dat de woning te koop staat. Hiervoor is de juiste promotie nodig. Met behulp van een makelaar is deze promotie al gemakkelijker. Deze makelaars hebben vaak ook een eigen netwerk. Daarbij is ook verstandig om Funda in te schakelen. Dan ben je direct voldoende online zichtbaar. 

Huis verkoopklaar maken

Op het moment dat je de eerste bezichtigingen eraan komen moet de woning verkoopklaar gemaakt worden. De woning moet als prettig worden ervaren bij een bezoek. Schroom dan ook niet om je woning even onder handen te nemen. Kleine mankementen kunnen het beste worden verholpen zodat het geen negatieve invloed op de sfeer van de woning kan hebben.

Onderhandelingen en afronding

Bij de onderhandeling kun je er ook voor kiezen om dit door de makelaar te laten uitvoeren. Zij hebben ervaring met dit soort situaties en kunnen proberen het maximale eruit te halen. Hierdoor hoef je zelf minder druk te maken over de onderhandeling. Als er eenmaal een overeenstemming is zal dit in het koopcontract worden vastgelegd. Deze gaat vervolgens naar de notaris waar alles definitief gemaakt kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *