Een nieuw hekwerk in je tuin?

Elke tuin heeft eigenlijk een scheiding nodig van de omgeving. Een hekwerk of een schutting kun je laten plaatsen door een professioneel bedrijf. Het grote voordeel van een hekwerk laten plaatsen door een professioneel bedrijf is dat je er zelf geen omkijken naar hebt en dat het perfect geplaatst wordt met garantie. Wil je toch liever zelf een hekwerk plaatsen? Dan staan hieronder een aantal tips beschreven.

Fase 1: Wat voor hekwerk wil je?

Er is ruim de keuze uit verschillende hekwerken, ga je voor een metalen variant of toch liever een houten schutting? Je kan in je keuzeoverweging ook de kosten meenemen. Het één kan een stuk duurder zijn dan het andere. Denk hier goed over na en bereken wat je ongeveer kwijt bent. Daarnaast is het natuurlijk erg belangrijk om te overleggen met de buren. Wat willen zij? En willen zij ook meebetalen?

Fase 2: Begin met het plaatsen van de palen

Het te plaatsen hekwerk moet met palen aan elkaar gemaakt worden. Begin daarom ook met het plaatsen van de palen. Meet eerst de tussenstukken op, dit zou je kunnen doen door een stuk hout als meetlat te gebruiken. Met deze meetlat is het overzichtelijk en gemakkelijk om een constante afstand te creëren tussen de palen. Wanneer je alles goed opgemeten hebt kun je beginnen met het graven van de gaten voor de palen. Plaats de palen in de daarvoor bestemde gaten en kijk met een waterpas of ze recht staan. Wanneer ze recht staan kun je ze verankeren.

Fase 3: Het hekwerk plaatsen

Je kunt nu de panelen tussen de palen gaan bevestigen. Hier heb je een bevestigingset voor. Wanneer de panelen netjes bevestigd zijn kun je kijken of je niet iets moet schuren en/of schilderen. Werk het netjes af en je hebt je eigen hekwerk geplaatst.

 

Je bent nu klaar met het plaatsen van je tuinafscheiding. Het is een hele klus! Denk daarom goed na of je hier zelf aan gaat beginnen of dat je een professioneel bedrijf inschakelt.