Voorkomen van tuinziekten en tuinplagen

Voorkomen van tuinziekten en tuinplagenHet kan wel eens voorkomen dat je tuin last krijgt van ziekten en plagen, zoals slakken, bladluizen, meeldauw of iets anders. Wanneer je tuin hier last van heeft kan dit voor vele problemen verzorgen. Men besteedt hier te weinig aandacht aan, terwijl de meeste tuinziekten of tuinplagen goed bestreden kunnen worden of zelfs compleet voorkomen kunnen worden. Probeer daarom standaard op de volgende punten te letten.

Wanneer je een nieuwe tuin aanlegt, let dan goed op de planten die je erin zet. Zien de planten er goed uit? Gezonde planten hebben namelijk minder snel last van ziekten en plagen.

Hou rekening met de bodem van je tuin en het klimaat. Dit zijn twee belangrijke zaken bij het kiezen van planten voor in je tuin.

Wat weet je over je plant in verband met zon en schaduw? Vergeet de wind en luchtvochtigheid niet. Vraag jezelf af wat de beste standplaats is waar je plant het beste zal groeien en bloeien.

Merk je dat je plant ziek is of wanneer die zieke delen bevat, wees dan snel met behandelen van de plant, of het verwijderen van de zieke delen. Hou er rekening mee dat je deze apart afvoert en niet op je compost hoop gooit!