Kunstgras onderhoud

Niet alleen een echt gazon moet goed onderhouden worden. Hoewel een gazon met kunstgras beperkingen in het onderhoud heeft, moet u hier wel aandacht aan besteden wilt u er jaren lang van kunnen genieten.

Zo zijn er een aantal aspecten die u toch in de gaten moet houden. Het regelmatig schoonmaken van uw gazon is de belangrijkste onderhoud. Om kieming van onkruid te vermijden verwijder je blaadjes, zaden en takken van omringende planten/bomen. Mocht er toch onkruid ontstaan kan je dit met een hark of met de hand gemakkelijke verwijderen. Zorg er in ieder geval voor dat uw afval altijd verwijderd wordt.

Na het aanleggen van kunstgras wil het wel eens voorkomen dat het na gebruik plat gaat liggen. Dit kun je voorzichtig met een bezem borstelen, zodat het gras weer rechtop gaat staan. Het is verstandig dit een paar keer per jaar te doen.

Daarnaast zijn er veel fabrikanten die u aanraden om eens in het jaar tot eens in de vijf jaar uw gazon door specialisten een grote onderhoudsbeurt te geven. Die kosten hiervoor vallen vaak erg meer.