Hoe houd ik beestjes uit mijn tuin in de zomer?

Zodra de zomer eraan komt is het een gegeven dat er ook steeds meer beestjes komen. Nu is het zo dat niet iedere tuin evenveel beestjes heeft als een andere tuin. Echter kun je wel proberen om je tuin te onderhouden en de kans op beestjes verminderen. Dit zal uiteindelijk ook een positief effect hebben op de beestjes die  je huis binnenkomen. Want als er minder beestjes in de tuin komen zullen er ook minder het huis betreden.

Ruim het tuinafval op

Hoewel afval de tuin er ook onverzorgd uit laat zien, zal het ook alleen maar extra ongedierte naar je tuin brengen. Goede voorbeelden hiervan zijn rotte bladeren, fruit dat allang rijp is geweest of mest van andere dieren. Wanneer je dit zo snel mogelijk uit je tuin verwijdert zal de kans dat er vliegen, muggen en andere insecten naar je tuin komen afnemen.

Maai het gras op tijd

Vliegen en muggen houden ervan om zich in het gras te verstoppen. Zorg er dan ook voor dat ze geen mogelijkheid hebben zich daar in te verstoppen, door het gras tijdig te maaien. Dit kan vooral in de zomer een behoorlijk opgave zijn omdat het gras met behulp van de zon ontzettend snel kan groeien.

Vermijd stilstaand water in de tuin

Wanneer het in de zomer na lange tijd weer eens heeft geregend is de kans op stilstaand water groot. Het kan ook zijn dat je natuurlijk een vijver hebt waar het water stil staat of misschien heb je wel een regenton achter het tuinhuisje. Dit zijn allemaal potentiële broedplaatsen voor vliegen.

Onderhoud je huis ook goed

Misschien heb je de tuin wel prima op orde, maar blijft misschien het fruit een paar dagen te lang in de fruitschaal liggen. Als je daarnaast het huis ook nog eens wagenwijd hebt laten luchten biedt je direct de kans om vliegen of ander ongedierte binnen te laten komen. Zorg er dus in de zomermaanden voor dat ook je huis netjes opgeruimd is. Het is natuurlijk nooit mogelijk om met juist onderhoud alle vliegen en ongedierte buiten de tuin of huis te houden. Voor het huis is er daarom een extra optie. Met de horren van horrentotaal.nl is het mogelijk om het huis in de zomer te luchten en de beestje buiten te houden. Dat in combinatie met goed onderhoud is de kans op beestjes zeer klein.