Grasmaaiers

Waarschijnlijk heeft u een prachtige tuin waarop niet alleen u een mooi uitzicht hebt, maar ook uw buren en/of voorbijgangers. Dan moet uw tuin er natuurlijk wel op en top uitzien! Al uw planten, struiken en natuurlijk het gras moeten groen en gesnoeid zijn. Dan is voor de tuin-doe-het-zelver niets belangrijker dan goede tuinmachines. Een onkruidborstel, bladblazer, kantensnijder, verticuteerder en een grasmaaier zijn geen overbodige luxe. Om uw gras optimaal in vorm te houden is het waarschijnlijk nodig om uw gras wekelijks te maaien. Door de vele zonuren en het continu besproeien van gras groeit het vele malen harder dan in de andere maanden.

Soorten tuinmachines

Grasmaaiers zijn voor de meeste mensen een bekend gereedschap. Echter weten maar vrij weinig mensen de echte verschillen tussen de verschillende soorten grasmaaiers die er beschikbaar zijn.
De meest bekende is de handgrasmaaier. Deze werkt vrij eenvoudig door de maaier voort te duwen, zo gaan de messen draaien. Door deze bewegingen maait de handmaaier het gras.
Bij de automatische grasmaaier roteren de messen ook, maar bij dit type maaier is de aandrijving automatisch. Een voordeel van deze maaier is dat hij makkelijk voortbewogen kan worden. Het kleine nadeel van zo’n grasmaaier is wel dat zijn bereik beperkt wordt door de snoer, u zou mogelijk de snoer moeten verleggen.
Wilt u zelf niet al te veel inspanningen doen en lekker achter over leunen in uw stoel? Dan is een robotmaaier misschien iets voor u. Deze beweegt zichzelf voort en zal obstakels ontwijken. Uw kunt dus heerlijk toezien hoe de robot uw gras maait!
Bij de aankoop van een grasmaaier moet u goed uw wensen en verlangens voor u hebben. De soort grasmaaier die u koopt heeft te maken met de grote van uw gazon, het soort gras en natuurlijk uw budget. Voor bijvoorbeeld een groot gazon kunt u gebruik maken van een zitmaaier.