Een tuinfeest geven

Op een heerlijke zomerse dag of avond is het een tuinfeest een fantastische manier om een goede tijd met vrienden en of  familie te hebben. Wanneer je een feest geeft waarbij veel kinderen aanwezig zullen zijn is het verstandig om het tuinfeest overdag te organiseren. Wanneer je een grote tuin hebt, is het mogelijk om allerlei activiteiten en attributen in de tuin te installeren voor de kinderen. Ook voor volwassenen kan dit erg leuk zijn natuurlijk! Als je een tuinfeest in de avond geeft hebben we hier een handig stappenplan samengesteld.

1 Bedenk eerst wie je allemaal uit gaat nodigen. Het leuke van een tuinfeest is dat iedereen door elkaar loopt, waardoor het niet noodzakelijk is om alleen maar mensen uit te nodigen die elkaar kennen. Een goede tip is ook om de buren uit te nodigen, zo hebben zij in ieder geval geen last van het lawaai omdat ze zelf ook aanwezig zullen zijn.

2 Bij een tuinfeest zijn er altijd veel mensen die staan, daarom is het handig om gebruik te maken van staantafels. Toch is het ook handig wanneer gasten kunnen zitten.

3 Bij een tuinfeest is het natuurlijk van groot belang om genoeg eten en drinken te hebben. Een barbeque is natuurlijk ideaal en valt bij iedereen vaak goed in trek. Ook kun je een bijvoorbeeld een catering Oosterhout inhuren om het eten en drinken compleet te laten verzorgen. Wil je het goedkoop houden, dan kun je ook besluiten om een American party te geven, waarbij je de gasten vraagt om zelf hun eten en drinken mee te nemen.

4 Er moet natuurlijk ook een alternatief zijn voor als het slecht weer wordt. Het is mogelijk om een zeil te spannen, je kunt bijvoorbeeld ook een partytent kopen of huren. Een goed idee is altijd om de carport te verlengen, zodat de feestgangers gezellig bij elkaar kunnen blijven.

5 De sfeer is natuurlijk ook erg belangrijk. Als het mogelijk is in de buurt is het natuurlijk fijn om een goede muziekinstallatie te hebben. Ook gezellige verlichting in de vorm van tuinfakkels e.d. kunnen een feest erg gezellig maken.