Een BBQ organiseren

Met de zomer in het vooruitzicht is ook het barbecue seizoen weer aangebroken. Een goede reden om samen met vrienden en/ of familie lekker in de tuin samen te komen en te barbecueën. Voor het organiseren van een succesvolle barbecue hebben we in dit artikel enkele belangrijke punten beschreven.bbq

De weersomstandigheden

Een goede barbecue staat of valt met goed weer. Omdat het weer niet te beinvloeden valt, is het erg belangrijk om er rekening mee te houden dat het ook slecht weer kan zijn. Bij slecht weer moeten er ook mogelijkheden zijn om de barbecue voort te zetten en dit kan vaak niet binnen. Bij een barbecue komt namelijk veel rook en vuur vrij, waardoor het beter is om het buiten te doen. Bij slecht weer moeten er voldoende schuilmogelijkheden zijn.

Uitnodigingen

Wil je een barbecue organiseren met andere mensen, dan is het belangrijk om mensen tijdig uit te nodigen. Wanneer je iemand uitnodigt is het belangrijk om daarin te vermelden of mensen het aan kunnen geven als ze verhinderd zijn. Bij een barbecue moet je van te voren aardig wat inkopen doen, waardoor het fijn is om te weten hoeveel je ongeveer moet gaan inkopen.

Wat heb je nodig?

Wat heb je allemaal nodig voor een barbecue?  Sowieso wordt er bij een barbecue vaak stokbrood met kruidenboter geserveerd. Daarnaast worden er ook verschillende salades geserveerd zoals huzarensalade of aardappelsalde. Sommige mensen bakken ook friet bij de barbecue maar dat is niet noodzakelijk. Wanneer je een grote barbecue voor vele mensen organiseert kun je er ook voor kiezen om een buffet aan huis te laten bezorgen door een cateringbedrijf zoals bijvoorbeeld Jos den Ouden party catering.

Het belangrijkst eis natuurlijk om vlees in huis te hebben, de meest gebruikelijke soorten vlees voor op een barbeque zijn kipfilet, hamburgers, speklappen, worstjes, saté en spareribs.

Het vlees gaat meestal gepaard met verschillende soorten sauzen. Bij een barbecue heeft men vaak de keus uit cocktailsaus, wiskeysaus, chilisaus, knoflooksaus en satesaus.

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van gasbarbecues. De lekkerste vorm van barbecueeen is echter wel met kolen. Onafhankelijk van welke vorm je gebruikt maakt heb je of kolen of een gasfles nodig.

Drinken

Naast de benodigdheden voor het eten is het natuurlijk ook belangrijk om voldoende drinken in huis te hebben.