De kwaliteit & duurzaamheid van kunstgras

Moderne kunstgras kan zwaar belast worden en is zeer duurzaam. Kunstgras wordt niet alleen gebruikt voor sportvelden, maar kunnen ook gebruikt worden voor normale huistuinen.

Garanties, kwaliteit en levensduur

De kwaliteit & duurzaamheid van kunstgrasEen heleboel fabrikanten geven een langdurige garantie op de kleurvastigheid van het kunstgras, ook wel de UV-garantie genoemd. Daarnaast worden er ook garanties geboden op ongewone scheuren, naden en slijtage. Dit hang echter wel af van het feit of het kunstgras door uzelf is aangelegd, of dat deze door een expert is aangelegd. De duur van van de garantie is afhankelijk van de door u gekozen kwaliteit van het kunstgras. Overigens is de levensduur van kunstgras over het algemeen zeer lang, echter is dit wel afhankelijk van een aantal factoren.

Brandveiligheid van kunstgras

Onderzoeken en tests die zij uitgevoerd door onderzoeksbureau TNO tonen aan dat kunstgras van veel producenten niet brandgevaarlijk. Kunstgras is namelijk een zelfdovend middel, mits deze op de juiste manier is geïnstalleerd. Zo kunnen bijvoorbeeld vonken van een barbecue geïncasseerd worden, daarentegen ontstaan er wel lelijke sporen. Dat geldt ook voor het uitdrukken van sigaretten, maar het gras zal geen vlamvatten.