Bomen en struiken zijn een meerwaarde voor je tuin

tuintrends 2012

Een mooie boom zorgt echt dat je een blikvanger in je tuin hebt. Bomen worden meestal in de tuin geplant zodat je niet alleen horizontale accenten hebt (denk hierbij aan struiken, bloemen en planten) maar dat je ook verticale accenten hebt. Dit is natuurlijk volkomen terecht als je geen eentonige tuin wilt. Kortom bomen en struiken hebben een erg mooi effect op je tuin.

Een boom voor elke tuin

Het maakt eigenlijk helemaal niet uit of je nou een grote of een kleine tuin hebt. Voor een boom is altijd wel plaats. Je hoeft dan ook niet gelijk te denken aan een hele grote boom maar een klein boompje doet ook al wonderen. Het is daarom van erg groot belang dat je goed oriƫnteert welke boom nou bij jouw tuin past. Wat erg belangrijk is, is dat je boom niet alle zon weg houdt zodra deze volgroeit is. Daarnaast is het ook slim om te kijken naar bomen waar mooie bloemen aangroeien. Zo geeft dat nog een extra leuke, kleurrijke sfeer. Zoals eerder al genoemd is een boom ook belangrijk voor de verticale aspecten, elke tuin vraagt hier nou eenmaal om. Hierdoor zal je ook gelijk zien dat je tuin meer diepte krijgt.

De mooiste bloeiende bomen

Er zijn enkele bomen die ook in de winter bloeien, dit is natuurlijk heel erg mooi in je kale wintertuin. Een boom die nog niet heel bekend is, is de Davida Involucrata dit wordt ook wel de Zakdoekjesboom genoemd. Hij heeft prachtige bloemen welke twee grote schutbladeren hebben, daartussen zit de bloem. Deze boom komt daarom ook aan de naam Zakdoekjesboom. Wat ook een hele boom is voor in je tuin is de Halesia Carolina. Deze boom draagt de bijnaam Sneeuwvlokjesboom. In mei en juli is de boom overdekt met klokvormige witte bloemen die net als een sneeuwvlokje naar beneden hangen. In de aanzet zijn de bloemen van de boom groen. Na de bloei verschijnen er gevleugelde vruchtjes aan de boom. Dit is dus zeker ook een aanrader. Wat ook een prachtige boom is, vooral in de lente is de Magnolia. Dit is misschien wel een van de bekendste en opvallendste bloeiende boom. Door de enorm grote bloemen die variƫren van wit tot dieppaars, trekt deze boom zeker de volle aandacht naar zich toe.

Mooie struiken

Als je de juiste struiken kiest kun je er het hele jaar van genieten. Je hebt ook struiken die heel het jaar door bloeien met een geweldig lekkere geur. Wilt u ook een lekker ruikende struik dan is misschien een van de volgende struiken iets voor u. kies bijvoorbeeld de flessenborstelstruik deze heeft lekker geurende bloemen vanaf april. Wat zeker ook een aanrader is, is de boerenjasmijn. Deze heeft witte bloemen en geurt vanaf mei en juni sterk. Deze struik kan wel 2 meter hoog worden. Genoeg lekker ruikende, mooie struiken dus!